Andrei Testemiţanu, şeful secţiei Ultrasonografie a Cordului şi Vaselor Magestrale a IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală
    
    S-a născut Andrei la 9 martie 1954 în oraşul Chişinău, este feciorul lui Niclae Testemiţanu. A absolvit şcoala medie nr.1 din Chişinău, actualmente liceul “ Gheorghe Asachi”; între anii 1971-1977 şi-a făcut studiile la Institutul de Stat de Medicină, facultatea Medicină Generală. Ulterior, doi ani s-a aflat în secundariatul clinic la Centrul Ştiinţific Unional în domeniul Cardiologiei din Moscova, al cărui director era academicianul Evgheni Ceazov, laureat al Premiului Nobil.
    Revenind la Alma Mater pe un timp, ulterior pleacă din nou la doctorantură în Moscova, studiind trei ani în cadrul Centrului nominalizat. Conducătorul tezei de doctor în medicină i-a fost Nur Muhamed Muhamedovici Muharleamov din Moscova, de asemenea o mare somitate în domeniu. După susţinerea tezei a revenit la Chişinău în Institutul de Cardiologie(1983). Este fondatorul serviciului ultrasonografic cardiac din republică. Din anul 1989 s-a transferat la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, unde activează în calitate de şef de secţie.
    Are două fiice Ecaterina şi Olguţa şi un fecior - Nicolae.